1 februari 2024 – Persbericht missie2500

Missie2500 leeft. De l’Avenirsite was donderdagavond goed gevuld voor het nieuwjaarsfeest van de partij. Meer dan honderd ‘ambassadeurs’ die missie2500 publiek steunen, werden in de bloemetjes gezet. In de speeches zaten twee opvallende standpunten: de vergroening van verschillende pleinen en de Grote Markt en meer aandacht voor Koningshooikt en het landelijke Lier buiten de ring. Missie2500 schuift zelfs een ‘schepen van landelijk Lier’ naar voor.

Stijn Coenen, gemeenteraadslid en een van de initiatiefnemers achter missie2500, glundert: “We zijn nu vijf maanden bezig. Missie2500 is op korte tijd een brede, diverse partij geworden. We zijn ook gestart met een eigen lidmaatschap. Je ziet, hoort en voelt dat de mensen enthousiast zijn over onze 100% lokale aanpak. Dit nieuwjaarsfeest noemden we ‘De 100 van missie2500’, omdat we fier zijn op de meer dan honderd mensen uit alle lagen van de samenleving die ons openlijk steunen. We hebben de ideeën én de mensen om Lier en Koningshooikt mee te besturen.”

Die ideeën en mensen werden tijdens het nieuwjaarsfeest in de kijker gezet met een filmpje en een creatieve speech. Niet één iemand stond vooraan, maar een 20-tal ambassadeurs die hun dromen en ideeën voor Lier en Koningshooikt deelden.

Twee standpunten vielen in het bijzonder op. Gemeenteraadslid Katrien Vanhove: “We willen de Lierse en Hooiktse pleinen meer zuurstof geven: letterlijk door bomen en groen aan te planten voor schaduw en koelte, figuurlijk door ruimte te maken voor ontmoeting en beleving. Dat kan met banken en straatmeubilair, schaak- en andere speltafels, een petanquebaan en nog zoveel meer. De Grote Markt is het bekendste voorbeeld, maar we willen ook het Kardinaal Mercierplein, De Laag, het Koningsplein, het Paradeplein en het Strijpensveld een tweede adem geven.

Er is ook aandacht voor het landelijke gebied buiten de ring. Anja Vlaeymans: “Lier is meer dan het stadscentrum. De mening van mensen buiten de ring telt mee en in hun omgeving moet geïnvesteerd worden. Dat geldt voor Koningshooikt, Kloosterheide, Hagenbroek-Noord, Zevenbergen, Lachenen… en nog meer plaatsen. Symbolisch pleiten we voor een ‘schepen van landelijk Lier’ in het volgende stadsbestuur. Die zou ook bevoegd zijn voor wijkwerking en participatie en de bekommernissen van het landelijke Lier en Koningshooikt ter harte nemen. Verder willen we een adviesraad voor landelijk Lier starten en de dorpsraad van Koningshooikt formeel erkennen.”

Missie2500 lanceerde ondertussen een eigen lidmaatschap. Iedereen kan door een vrije bijdrage lid worden en de partij steunen. Alle info is te vinden op onze website.

Contact voor dit bericht