Björn Ruelens

Ik ben met veel goesting ambassadeur voor missie2500.

Als sociotherapeut in een psychiatrisch ziekenhuis, is het voor mij belangrijk dat er aandacht is voor (psychisch) kwetsbare minderjarigen en volwassenen. Of het nu door druk van buitenaf is of door zelf opgelegde druk, door armoede, eenzaamheid, de thuissituatie, een tegenslag, moeilijkheden rond de eigen geaardheid, pestgedrag, studiestress, een fysieke of mentale beperking: niet iedereen ervaart het leven als makkelijk. Ik zie elke dag hoe grote, maar net zo goed heel kleine gebeurtenissen, ogenschijnlijke details, iemands hele ‘zijn’ kunnen beïnvloeden. Een hulpvraag stellen is niet evident. Het is een drempel en brengt soms schaamte met zich mee. Als zo’n hulpvraag dan ook nog ’s niet beantwoord wordt of de hulp niet beschikbaar of onduidelijk is, is dat een ramp van, voor en door de samenleving. Het stemt me dan ook droef dat ik in verschillende algemene stemtests nergens een vraag of standpunt terugvond rond deze doelgroep.

Laat ons dus lokaal, hier bij ons, oog hebben voor zij die in nood zijn. Laat ons hier doen wat we kunnen. Dat begint met een simpele ‘hey’. Die kan al veel betekenen.
Laten we ons inzetten om de belangen van kwetsbare groepen op de agenda te zetten. Ze verdienen onze aandacht en ondersteuning in uitdagende tijden.