Louise Janssens

Louise Janssens groeide op in Koningshooikt. Als Jutteneer was ze jarenlang actief in de Chiro en haar microbe voor muziek werd gevoed in de Podiumacademie Lier. Momenteel werkt ze als dramatherapeute in een psychiatrisch centrum en in haar eigen praktijk Spelenderwijs.

Door mijn passie voor podiumkunsten en uit eigen ervaringen, wist ik wat ik wilde worden: dramatherapeute. Ik wilde namelijk meegeven aan anderen wat ik zelf had ondervonden: creativiteit doet opbloeien en heeft een positief effect op ieders persoonlijke thema’s. Tijdens mijn werk in psychiatrische centra en mijn eigen praktijk zie ik hoeveel onderwerpen nog altijd moeilijk bespreekbaar zijn. Er zijn nog veel taboes. Het is dan ook mijn persoonlijke missie om (mentale) zorgen te normaliseren, ze zo snel mogelijk bij de wortels aan te pakken en (preventief) te behandelen.

Naar mijn mening begint dit in de kindertijd. Opvoeding en context hebben een enorme invloed op het welzijn van eenieder. Voor mij zijn dan ook welzijn en onderwijs thema’s die op de agenda van een (lokaal) bestuur moeten staan.

Daarnaast wil ik ook (beginnende) ondernemers een hart onder de riem steken. Dromen zijn er immers om nagejaagd te worden en met een klein duwtje in de rug kan veel verwezenlijkt worden.

Vanuit verbinding, respectvolle communicatie en een samenhorigheidsgevoel wil ik me dan ook engageren voor missie2500.

Laten we samen zorgen voor een inclusieve gemeenschap waar elke doelgroep gezien, gehoord en gesteund wordt.