Monic Radino

Een 40-tal jaar geleden kwam Monic met echtgenoot Karl in Lier wonen omdat dit historisch provinciestadje het ideale kader vormde voor een keramiek- en fotogalerij met hun eigen werk. Ze hebben er niet alleen hun zaak maar ook hun leven uitgebouwd en hun kinderen zijn er geboren en getogen. Nu op pensioen maar nog steeds creatief bezig, wil zij zich graag mee inzetten om het (samen-) leven in onze stad beter te maken.

“Toen ik hoorde over het initiatief van missie2500 om te bouwen aan een betere toekomst van Lier met een programma dat bestaande en vaak kortzichtige partijpolitiek overstijgt, was ik meteen verkocht. Wat een boeiend perspectief! Uit eerste contacten met de beweging bleek al meteen dat er in hun rangen een gezonde positieve vibe leeft. Het is dan ook met volle overtuiging dat ik mij  aansluit  bij hun visie.   

Persoonlijk ben ik erg begaan met de aankleding van de openbare ruimte in Lier. Van de ongebreidelde bouwwoede die elk plekje volstouwt met appartementen tot een schrijnend tekort aan inplanting van groene elementen. Vanuit mijn achtergrond als docent in het kunstonderwijs zie ik ook vaak met lede ogen aan dat vele ingrepen in het straatbeeld weinig smaakvol zijn en dat degelijk creatief werk nauwelijks een plaats krijgt. Dat kan beter!

Ik hoop dat missie2500 ook hier een verschil kan maken. Dat we samen kunnen streven naar een zinvolle en esthetisch verantwoorde invulling  van de openbare ruimte zodat onze mooie stad nog meer een aangename en aantrekkelijke plek wordt voor al wie er woont, werkt of op bezoek komt.”