Peter Vanhove

Geboren en getogen in Lier, met een groot hart voor alles wat met Lier te maken heeft, van jeugd tot cultuur, van vrije tijd tot natuur. Partner van Ilse, vader van Marthe en Corneel waar hij zijn grote voorliefde voor muziek en sport samen veelvuldig mee beleeft. Als Lierse Pijnder een trotse drager van het Ros, maar even goed regelmatig te vinden achter enkele platenspelers als dj of als fervente muurklimmer.  

Altijd werkzaam geweest binnen sociale thema’s waar kwetsbare mensen in de samenleving konden rekenen op zijn vertrouwen en steun. Momenteel teamcoördinator Parkours te Antwerpen, waar men 22 dakloze jongeren opvangt en begeleidt in alle mogelijke facetten van het leven.   

Missie2500 sprak me aan omdat er met een open en creatief vizier wordt gekeken naar verschillende thema’s waarmee onze maatschappij wordt geconfronteerd. Het enthousiasme zorgt voor een positieve boost die onze stad zeker kan gebruiken. Het ‘wel zijn’ van elke persoon wordt sterk gedragen door missie2500 en daar zet ik graag mijn schouders onder.  

Vrije tijd is een basisrecht voor elk individu en daarom moet iedereen vlot toegang hebben tot een divers en bereikbaar aanbod. Meer inzetten op cultuur en sport geeft iedereen de kans te ontspannen, maar zorgt ook voor een verdere ontwikkeling van lichaam en geest en helpt nieuwkomers bij hun integratie in onze stad. “