Sam Wyckmans senior

Sam is een actieve gepensioneerde na een professionele loopbaan als verkoopdirecteur voor meerdere multinationale bedrijven. Hij is Lierenaar in hart en nieren. Een leven lang en tot vandaag was en is hij actief in tal van verenigingen. Hij is oud-speler en -voorzitter van de Koninklijke Lyra Turn- en Sportvereniging en erevoorzitter van voetbalclub K. Lyra-Lierse.

Zowel de ‘100% lokaal’ als de positieve focus van missie2500 spreken me bijzonder aan. Het politieke schouwspel op Vlaams en federaal niveau is niet altijd fraai om te zien. Laat ons in Lier bewijzen dat het ook anders kan. Onze prachtige stad is dat waard.

Kinderen en jongeren die opgroeien in armoede verdienen onze aandacht. Onder meer via sport kunnen we hen alle kansen aanreiken die ook zij verdienen. Als lid van de Lierse Senioren Adviesraad ligt ook het seniorenbeleid van onze stad me nauw aan het hart. Zo staan we soms te weinig stil bij het feit dat lang niet iedereen mee is met de snelle digitalisering van onze samenleving. Dat geldt overigens niet alleen voor senioren.

Van missie2500 gaat veel gedrevenheid uit. Als ambassadeur geef ik dit team daarom graag een duwtje in de rug.”