18 april 2024 – Persbericht missie2500

Missie2500 zal bij de gemeenteraadsverkiezingen opkomen met een opvallend samengestelde lijst. “Onze kracht, dat zijn onze mensen, niet één iemand. Onze lijst zal bestaan uit zeven teams. Elk team bestaat uit sterke mensen die symbool staan voor een thema dat we in de verf willen zetten. Elke kandidaat is dus even belangrijk”, zegt lijsttrekker Stijn Coenen.

Missie2500 bewees al eerder de dingen nét iets anders te doen dan wat we gewend zijn van politieke partijen. De samenstelling van de kandidatenlijst is geen uitzondering. Gemeenteraadslid Stijn Coenen zal de lijst trekken: “Onze kracht, dat zijn onze mensen. De uitdaging was die kracht in een lijst van 33 namen gieten. We waren er snel uit dat we het anders moesten aanpakken dan gewoonlijk. Bij ons is plaats 20 immers even waardevol als plaats 2.”

Gemeenteraadslid Geert Marrin is lijstduwer: “Onze lijst zal daarom bestaan uit zeven teams. Elk team bestaat uit sterke mensen die symbool staan voor een thema dat we in de verf willen zetten. Elk team wordt aangevoerd door een ‘teamkapitein’ bovenaan de lijst. Een voorbeeld: plaatsen 9 t.e.m. 12 vormen ons ‘jongerenteam’. Aangevoerd door jonge ondernemer Björn Gielen op plaats 5, strijden zij voor een jong en levendig 2500. Zo hebben we zeven teams, kapiteins en thema’s gekozen.”

De thema’s die missie2500 met z’n teams in de verf wil zetten zijn: zorg voor het landelijke 2500 en Koningshooikt (kapiteins Anja Vlaeymans en Sylvie Bracqué), een leefbaar en groen 2500 (Katrien Vanhove), een vlot en verkeersveilig 2500 (Tom Claes), een jong en levendig 2500 (Björn Gielen), een warm en zorgzaam 2500 (Stéphanie Van Campenhout), een ondernemend 2500 (Johan Jacobs) en een creatief en sportief 2500 (Geert Marrin).

Missie2500 is fier z’n eerste tien kandidaten bekend te kunnen maken. Zoals gezegd zijn Stijn Coenen en Geert Marrin respectievelijk lijsttrekker en lijstduwer. Op de 2de plaats staat Anja Vlaeymans, eigenaar van bistro het Looks, gevolgd door gemeenteraadsleden Katrien Vanhove en Tom Claes op de 3de en 4de plaats. Björn Gielen, eigenaar van café Sint-Gummarus, vinden we op de 5de plaats terug. Gemeenteraadslid Stéphanie Van Campenhout duikt de campagne in vanop plaats 6. Johan Jacobs, ondernemer en bezieler van buurtwerking ’t Looks staat op de 7de plaats, gevolgd door Hooiktse zelfstandige Sylvie Bracqué op 8. Onur Alar, lid van het Bijzonder Comité van het OCMW, staat op 9.

Lijsttrekker Stijn sluit lachend en optimistisch af: “Dit is nog maar het begin. Ik zou zelfs durven zeggen dat we het luxeprobleem van enorm veel straffe mensen en kandidaten te hebben. Binnenkort komen we met de rest van onze lijst.

Contact voor dit bericht