11 oktober 2024 – Nieuwsbericht missie2500

Lier is een culinaire schatkamer. Bovendien hebben we hier bij ons tal van kwaliteitsvolle voedselproducenten die nauw samenwerken met onze restaurants. Als het van missie2500 afhangt, plaatsen we onze lokale restauranthouders en landbouwers veel meer centraal in het Lierse toerismebeleid.

Geert en Anja gingen de voorbije maanden samen in gesprek met lokale restauranthouders en voedselproducenten. Daaruit vloeiden heel wat concrete ideeën voort.

Eten als toeristische troef

Wie lekker wil eten, is in Lier aan het juiste adres”, vertelt Geert. “Dat hebben we niet alleen te danken aan een sterrenzaak als NEON. Onze stad telt opvallend veel frituren, snackbars, brasseries en restaurants waar het erg lekker en vrij tot zeer betaalbaar eten is.

Samen met ons historische erfgoed en het groene wandel- en fietsparadijs rondom Lier, is die culinaire schatkamer een onderbenutte troef.

We willen dat de komende jaren veel sterker uitspelen in ons toerismebeleid. Het zal meteen ook de handelskern een boost geven.”

Lokale producenten

“Ook landelijk #2500 en Koningshooikt kunnen hier wel bij varen”, vult Anja aan. “Veel van onze restaurants werken samen met lokale landbouwers die voedsel van hoge kwaliteit produceren. Missie2500 ziet groeikansen voor hoevetoerisme.

Verder kunnen ook thematische wandel- en fietsroutes inwoners en toeristen in contact brengen met de producten van onze lokale landbouwers.

Via culinaire events kunnen we die ‘korte keten’ ook in de stads- en dorpskern zichtbaar, tastbaar en proefbaar maken”.

Lekker Liers

Missie2500 pleit voor een kwaliteitslabel dat lokale restauranthouders extra in de kijker kan plaatsen. “Voor brasseries en restaurants denken we aan een ‘Lekker Liers’-label”, licht Geert toe.

“Zo’n label stimuleert en beloont culinaire ondernemers die inzetten op lokaal en seizoensgebonden gerechten, die ‘zero waste’ als een troef zien en die de schouders zetten onder promotie van de korte keten en onze lokale gastronomie.”

Lierse boerenkracht

“En om de kwaliteit van onze lokale voedselproducenten sterker in de verf te zetten, denken we tot slot ook aan een ‘Lierse boerenkracht’-label”, besluit Anja.

“Met al deze initiatieven samen zijn we ervan overtuigd dat we de kwaliteit van onze lokale restaurants en landbouwers sterker kunnen benutten om het toerisme en de lokale economie een welgekomen stimulans te geven”.

Contact voor dit bericht