31 augustus 2023 – Persbericht

Vandaag werd ‘missie2500’ gelanceerd. Het nieuwe stads- en dorpsproject gaat uit van geëngageerde, politiek ongebonden Lierenaars, samen met partijen Groen-Lier&Ko en cd&v Lier-Koningshooikt. Alle Lierenaars en Hooiktenaren die geloven in het project kunnen zich aansluiten. Missie2500 zal als één lijst opkomen bij de lokale verkiezingen van oktober 2024 en ook nadien blijven bestaan.

Als we nu eens focussen op wat ons verbindt in Lier en Koningshooikt en niet op wat ons verdeelt in Brussel?” Die gedeelde overtuiging bracht een aantal politiek ongebonden Lierenaars en Hooiktenaren rond de tafel met Groen-Lier&Ko en cd&v Lier-Koningshooikt. Het resultaat? Geen klassiek kartel tussen partijen, maar politieke vernieuwing in een vastgeroest landschap: een nieuw stads- en dorpsproject dat zich smijt voor een ondernemend, leefbaar en zorgzaam Lier en Koningshooikt.

Als we vernieuwing willen in Lier en Koningshooikt, moesten we ook onze eigen partijstructuren in vraag durven stellen”, zeggen Geert Marrin en Stijn Coenen, raadsleden voor Groen-Lier&Ko en cd&v. “We vinden dat Lier en Koningshooikt baat hebben bij politiek die nationale tegenstellingen overstijgt. We willen mensen verenigen rond een visie op de toekomst van Lier en Koningshooikt. Het huidige stadsbestuur mist ambitie en stoomt ons onvoldoende klaar voor de toekomst: het mag ‘wat meer’ zijn en sneller vooruitgaan. Onze toekomstvisie zal ambitieus zijn en een flinke dosis ‘schwung’ brengen in Lier en Koningshooikt.”

Geëngageerde, maar politiek ongebonden stads- en dorpsgenoten zetten mee hun schouders onder missie2500: Anja Vlaeymans (zaakvoerder bistro Het Looks en als voormalig klachtenambtenaar en stadssecretaris vertrouwd met het stadsbestuur), Sylvie Bracqué (zelfstandig ondernemer in business coaching en training, geëngageerde Hooiktenaar en in het verleden nog politiek actief) en Johan Jacobs (eigenaar accountantskantoor Konsilanto en medebezieler van buurtwerking ’t Looks) zijn er vanaf het begin bij.

Anja Vlaeymans, Sylvie Bracqué en Johan Jacobs: “Missie2500, dat is geloof in de kracht van mensen. Lier en Koningshooikt verbinden ons, niet de klassieke partijpolitieke recepten. Je hebt altijd een keuze: een steen verleggen of aan de kant blijven staan. Wel, wij kiezen ervoor om ons te smijten en Lier en Koningshooikt wat extra zuurstof te geven. Hopelijk volgen vele andere Lierenaars en Hooiktenaren ons voorbeeld!

Missie2500 zal als één lijst opkomen bij de lokale verkiezingen van oktober 2024 en ook nadien blijven bestaan. Het project zet zijn ramen en deuren open en roept minstens 100 Lierenaars en Hooiktenaren op om de rangen van missie2500 te versterken. Meer info op www.missie2500.be of via info@missie2500.be.

Contact voor dit bericht